Γιατί κερί σόγιας ;
Η σόγια είναι ένα φυτό (φασόλι!) που κατόπιν επεξεργασίας του λαδιού του (σογιέλαιο) καταλήγει στις νιφάδες σόγιας τις οποίες εμείς μετατρέπουμε σε κερί !
Είναι λοιπόν ένα φυσικό προϊόν, το οποίο είναι και ανανεώσιμη έναντι της παραφίνης η οποία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας πετρελαίου.
Τα πλεονεκτήματα της σόγιας δε σταματούν εδώ. Ας δούμε συνοπτικά μερικά από αυτά :
- Καίει σε χαμηλότερη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να έχει 50% μεγαλύτερη διάρκεια καύσης απ ότι η παραφίνη
- Έχει λιγότερη παραγωγή αιθάλης
- Είναι ασφαλέστερη και μη τοξική
- Έχει πιο καθαρή φλόγα
- Είναι ανακυκλώσιμη βιοδιασπώμενη πηγή
- Είναι ανανεώσιμη πρώτη υλη
- Έχει πιο ομοιόμορφη κατανομή του αρώματος του στον χώρο
- Καθαρίζει εύκολα με νερό και απλό σαπούνι !
Για τους λόγους αυτούς απολαύστε τα χειροποίητα κερία μας γνωρίζοντας ότι δεν επιβαρύνουν ούτε τον οργανισμό μας ούτε το περιβάλλον !
Φροντίζουμε τα κεριά μας για καλύτερα αποτελέσματα !
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν οδηγίες σωστής χρήσης του κεριού σας ;
Κι όμως υπάρχουν ! Πάμε λοιπόν να δούμε τα βασικά της σωστής καύσης του κεριού σας !
- Κατά την πρώτη καύση θα πρέπει να δημιουργηθεί στην επιφάνεια του κεριού σας μια «λιμνούλα» που σημαίνει ότι η καύση θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 3 με 4 ώρες ! Αυτό γίνεται διότι το κερί δημιουργεί το φαινόμενο της «μνήμης» που το βοηθάει να καίει σωστά καθ όλη την διάρκεια του !
- Επίσης θα ήταν καλό κατά τις επόμενες καύσης του να μην καίτε το κερί για πάνω από 4 ώρες .
- Πριν από κάθε καύση για να κόβετε το φυτίλι περίπου στα 0,5 εκατοστά για να μην δημιουργείτε μαύρος καπνός καθώς έτσι διατηρείται μικρή η φλόγα και γίνεται πιο σωστά η καύση !
Τέλος καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε και μερικούς κανόνες ασφαλείας !
Μην αφήνετε το κερί χωρίς επιτήρηση. Μακριά από παιδιά, κατοικίδια, εύφλεκτα υλικά ή οτιδήποτε που μπορεί εύκολα να πιάσει φωτιά. Μην καίτε το κερί σε σημείο που φυσάει (ανοιχτό παράθυρο, ανεμιστήρα, air-condition).
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ 0.5 Εκατοστά πριν από το τέλος του κεριού !
Εάν δεν μείνει αρκετό κερί να απορροφήσει την θερμότητα, τότε θα υπερθερμανθεί το δοχείο και υπάρχει περίπτωση να σπάσει.