Γιατί κερί σόγιας ;

Η σόγια είναι ένα φυτό (φασόλι!) που κατόπιν επεξεργασίας  του λαδιού του (σογιέλαιο) καταλήγει στις νιφάδες σόγιας τις οποίες εμείς μετατρέπουμε σε κερί !

Είναι λοιπόν ένα φυσικό προϊόν, το οποίο είναι και ανανεώσιμη έναντι της παραφίνης η οποία  είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας  πετρελαίου.

Τα πλεονεκτήματα της σόγιας δε σταματούν εδώ. Ας δούμε συνοπτικά μερικά από αυτά :

  • Καίει σε χαμηλότερη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να έχει 50% μεγαλύτερη διάρκεια καύσης απ ότι η παραφίνη
  • Έχει λιγότερη παραγωγή αιθάλης
  • Είναι ασφαλέστερη και μη τοξική
  • Έχει πιο καθαρή φλόγα
  • Είναι ανακυκλώσιμη βιοδιασπώμενη πηγή
  • Είναι ανανεώσιμη πρώτη υλη
  • Έχει πιο ομοιόμορφη κατανομή του αρώματος του στον χώρο
  • Καθαρίζει εύκολα με νερό και απλό σαπούνι !

Για τους λόγους αυτούς απολαύστε τα χειροποίητα κερία μας γνωρίζοντας ότι δεν επιβαρύνουν ούτε τον οργανισμό μας ούτε το περιβάλλον !

Φροντίζουμε τα κεριά μας για καλύτερα αποτελέσματα !

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν οδηγίες σωστής χρήσης του κεριού σας ;

Κι όμως υπάρχουν  ! Πάμε λοιπόν να δούμε τα βασικά της σωστής καύσης του κεριού σας !

  • Κατά την πρώτη καύση θα πρέπει να δημιουργηθεί στην επιφάνεια του κεριού σας μια «λιμνούλα»  που σημαίνει ότι η καύση θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 3 με 4 ώρες ! Αυτό γίνεται διότι το κερί δημιουργεί το φαινόμενο της «μνήμης»   που το βοηθάει να καίει σωστά καθ όλη την διάρκεια του !
  • Επίσης θα ήταν καλό κατά τις επόμενες καύσης του να μην καίτε το κερί για πάνω από 4 ώρες .
  • Πριν από κάθε καύση για να κόβετε το φυτίλι περίπου στα 0,5 εκατοστά για να μην δημιουργείτε μαύρος καπνός καθώς έτσι διατηρείται μικρή η φλόγα και γίνεται πιο σωστά η καύση !

Τέλος καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε και μερικούς κανόνες ασφαλείας  !

Μην αφήνετε το κερί χωρίς επιτήρηση. Μακριά από παιδιά, κατοικίδια, εύφλεκτα υλικά ή οτιδήποτε που μπορεί εύκολα να πιάσει φωτιά. Μην καίτε το κερί σε σημείο που φυσάει (ανοιχτό παράθυρο, ανεμιστήρα, air-condition).

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ  0.5 Εκατοστά πριν από το τέλος του κεριού !

Εάν δεν μείνει αρκετό κερί να απορροφήσει την θερμότητα, τότε θα υπερθερμανθεί το δοχείο και υπάρχει περίπτωση να σπάσει.